kísérleti zóna

A Ploubuter Park egy újonnan felfedezett faj vizsgálatát szolgálja. Kialakítása az egyedek természetes környezetben történő megfigyelésén alapul. A lelőhelyük és az emberhez való viszonyuk alapján rendszerezett egyedek igen változatos képet mutatnak a vadon élőktől a fogságba esett vagy domesztikált változatokig, a magányosoktól a csoportosan élőkig, a vad egyedektől az ember közvetlen közelségében élőkön át a mesterségesen szaporított alfajokig.
Ez alkalommal a Duna-part légáramába telepített kontrollált megfigyelőhelyen vizsgálhatjuk a lelkek csoportos viselkedését.
_________________________
The Ploubuter Park is a home of the study of this newly discovered species. The architecture is based on the observation of the natural habitat of the species. Those, which had been categorized by their habitat and their behavior towards human, show a variety of pictures from the wild to the captured or domesticated, from the loners to the pack members.
This time we can study the pack-behavior of these souls in the controlled observation post which was installed in the airflow of the bank of the Danube.

2015. 05. 14.

artPortal -- A szatyrok elfoglalták a Népszigetet

artPortal

A szatyrok elfoglalták a Népszigetet. Ploubuter Park, OFF-Biennále

A Népsziget fura vidék: már nem város, még nem falu. Kecskék, használaton kívüli hajótestek, a régről ittmaradt Vasmacska büfé. És a Ploubuter Park, a nejlonszatyrok megfigyelőtelepe.
2015-05-14
Ploubuter Park, május 14. – május 31., 
Budapest, Népsziget, az Újpesti vasúti híd lábánál.

"...Amíg nem mozdul meg, addig szemét, de amikor jön egy kis szél, és a fuvallat lélekkel tölti meg a zacskókat, és elkezdenek valami furcsa koreográfia szerint mozogni, táncolni, az van olyan szép, mintha a lombok zizegését vagy a tengert figyelnéd. Önmagukba soha vissza nem térő mozgások ezek, ami a végtelenség érzetét adja. Ez a random mozgás tényleg életjelenséget imitál, a szabálytalan mintázat valamiképp a szabadság metaforája. (...)"

Részlet Koronczi Endrével készült interjúnkból: Anejlonszatyrok csodálatos élete.

Pár évtizeddel ezelőtt egy új faj jelent meg a városi környezetben. Felbukkanásuk mindenki számára ismert, többnyire a nagy forgalmú fogyasztóközpontok közelében születnek, majd elszabadulva, önálló éltre kelve elkezdődik saját történetük. Némelyek a szülőhelyük közelében maradnak, de többen hosszú kalandos útra indulnak vagy az ember szolgálatába állnak. Ekkor már minden egyed saját személyiséggel bír. A könnyű, szinte testetlen lények önálló lelkekként kezdenek élni.

Az OFF-Biennále Budapest programja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése