kísérleti zóna

A Ploubuter Park egy újonnan felfedezett faj vizsgálatát szolgálja. Kialakítása az egyedek természetes környezetben történő megfigyelésén alapul. A lelőhelyük és az emberhez való viszonyuk alapján rendszerezett egyedek igen változatos képet mutatnak a vadon élőktől a fogságba esett vagy domesztikált változatokig, a magányosoktól a csoportosan élőkig, a vad egyedektől az ember közvetlen közelségében élőkön át a mesterségesen szaporított alfajokig.
Ez alkalommal a Duna-part légáramába telepített kontrollált megfigyelőhelyen vizsgálhatjuk a lelkek csoportos viselkedését.
_________________________
The Ploubuter Park is a home of the study of this newly discovered species. The architecture is based on the observation of the natural habitat of the species. Those, which had been categorized by their habitat and their behavior towards human, show a variety of pictures from the wild to the captured or domesticated, from the loners to the pack members.
This time we can study the pack-behavior of these souls in the controlled observation post which was installed in the airflow of the bank of the Danube.

2015. 05. 18.

Akarod látni a szelet? -- Librarius

Akarod látni a szelet? – fotók

A Szerk.          on 2015-05-18 at 13:00

Koronczi Endre igazán természetbarát dologra vállalkozott, megpróbálja nekünk megmutatni, láthatóvá tenni a szelet. Ez, mondhatnánk, a szélkakassal egyszer már megvolt. Csakhogy itt fénylik a szél.Koronczi Endre • Seregi Tamás felvétele, ahogy a felső kép is

Koronczi Endre tavaly decemberben rendezett kiállítást az Inda Galériában Ploubuter Park címmel, a kiállításról szóló írásunkban először megpróbáltunk a naiv értetlen látogató szemével közelíteni:
Szinte biztos vagyok benne, hogy sokakban megfogalmazódik a kérdés: na ebben mi a művészet? Hallom magamban, ahogy szinte felháborodva állapítjátok meg: na nehogy már ez a néhány zacskó művészt legyen, nehogy már azt nézegesse a sok marha, hogyan fújja a szél a teszkósszatyrot!

Koronczi Endre szélinstallációja a népszigeten látható, és aki bele tud veszni ebbe a látványba, másként fog nézni az üres parkolóban szélhajtotta teszkósszatyorra.

Koronczi Endre • Seregi Tamás felvételeNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése